Primăria Comunei Lazuri de Beiuş
Înapoi la:HomeSunteţi la:POPULATIE
Str. Principală nr.95 +40 259.32.91.32 primaria.lazuridebeius@cjbihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
e-Formulare
Comunicate de Presa
Populatie________Modificată în : 05.03.2012

Autoritatea Consiliului Local si a Primarului comunei se intinde asupra tuturor locuitorilor din  satele componente ale comunei  .

Potrivit datelor statistice centralizate dupa efectuarea  Recensamantului general al populatiei si locuintelor din perioada 18-27 martie 2002, populatia stabila a comunei Lazuri de Beiuş era de 1875 locuitori, din care:

- Lazuri de Beiuş - 372  persoane ;

- Hinchiriş - 753  persoane ;

- Bǎleni   - 257   persoane ;

- Cusuiuş - 493  persoane ;

 

Din punct de vedere etnic, populatia comunei se prezinta astfel :

- români – 1875;

In conformitate cu dispozitiile art. 50 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, intrucat nici una din etnii nu are o pondere de peste 20 % din numarul locuitorilor comunei, sedintele Consiliului Local se desfasoara in limba romana, dupa cum in aceeasi limba se aduc la cunostinta publica hotararile Consiliului Local ori dispozitiile Primarului comunei.

 

Locuitorii comunei sunt de religii diferite, dupa cum urmeaza:

- ortodoxa – 76 %

- baptista  -  12 %

- penticostala – 12 %

 

 

Din punct de vedere al ocupatiei active a comunei, se remarca o pondere de 70 % din totalul populatiei active ocupata in domeniul industriei  alimentare ,  iar restul de 30% in industria producatoare de confectii, incaltaminte .

De mentionat ca, fiind o comunǎ montana, activitatea agricola nu este foarte variata , in special se cultiva  cartof, fasole,  plante de nutret, porumb, grâu si plante de gradina . Singura activitate care s-ar preta la asezarea geografica a comunei este cea de crestere a animalelor, aflata in acest moment in scadere, datorita preturilor foarte mici ce se practica la produsele animaliere .

Populatia reprezentata de copii, elevi, persoane inapte si pensionari insumeaza  68 % din totalul populatiei comunei.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: